terug naar overzicht

Nederland kijkt geboeid
naar statistieken

TVLab (nu 3Lab genoemd) staat voor drie dagen vernieuwde programma’s. Sinds 2009 krijgen programmamakers van de Publieke Omroep ieder jaar de kans om hun nieuwste formats te testen op televisie. Daarbij is de grote vraag: zijn deze formats origineel, vernieuwend en horen ze thuis op NPO 3? Voor de beoordeling van de TV Labprogramma’s wordt de hulp ingeroepen van het publiek. Via twitter kunnen kijkers hun mening geven door de hashtag #tvlab te gebruiken. Er komen gloednieuwe programma’s voorbij!

Ook in het buitenland is TV Lab niet onopgemerkt gebleven. Er is voor het concept interesse vanuit verschillende landen. Inmiddels wordt er samen met de EBU gewerkt aan een internationale editie van het televisie-experiment: Eurovision TV Lab.

text source tvlab.nl


Het online stemmen wordt live tijdens de uitzending uitgelezen en direct gepresenteerd aan de makers en het publiek. Door het gebruik van infographics zijn statistieken op deze manier helemaal niet saai en worden ingewikkelde formules voor de categorieën inzichtelijk gemaakt.

Werk van Inktvogel

Winnaar Tim Hofman

Statestieken visueel

Statestieken visueel

Live op TV

in uitvoering van